Asia (Joanna) Czaj

Asia (Joanna) Czaj (Polen) begon met het bespelen van de viool op zevenjarige leeftijd. Ze heeft gestudeerd aan het Conservatorium Maastricht bij Prof. Robert Szreder waar ze in 2007 –cum laude- haar Bachelor degree ontving en in 2010 – wederom cum laude – haar Master of Music.

Sinds 1997 neemt Asia deel aan internationale vioolwedstrijden en masterclasses, hier en in het buitenland waardoor ze in aanraking kwam met grote professoren en violisten als Herman Krebbers, Roman Totenberg, 

 Eduard Grach, Yair Kless en vele anderen.

Asia debuteerde op haar 15e met het Czestochowa Symphony Orchestra toen ze het Vioolconcert van Saint Saëns uitvoerde. Sinsdien speelt ze in recitals en concerten met orkesten over de hele wereld.

Ze is laureaat en prijswinnares van verschillende internationale viool- en kamermuziekwedstrijden. In 2005 nam ze 2 cd’s op met Poolse muziek met het Czestochowa Academic Symphonic Orchestra. Mei 2006 was ze genomineerd voor de 6e Maastricht Music Award. April 2007 was ze een finalist van het Grachtenfestival Conservatorium Concours in Amsterdam. Sinds September 2008 maakt ze deel uit van het Huygens Scholarship Programme. In 2009 was ze genomineerd voor Het Debuut Concours van het Concertgebouw te Amsterdam.

Haar muzikale interesse rijkt verder dan de klassieke wereld. Zo heeft Asia geparticipeerd in projecten met Lionel Richie, Diana Ross, Chaka Khan, Andrea Bocelli, The Jacksons, Zucchero, Seal, The Beach Boys, Oleta Adams, Marco Borsato ,Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Doe Maar en vele anderen.