Ekaterina Degtiareva

Ekaterina begon haar muzikale studie op 5-jarige leeftijd aan de Speciale Muziekschool in Moskou als violiste. Vanaf deze prille leeftijd begon ze zich vertrouwd te maken met het podium; ze won prijzen op regionale wedstrijden en nam deel aan plaatselijke festivals. 

Op haar 16e is ze toegetreden tot het Akademisch Muziekcollege van het Tchaikovsky-Conservatorium in Moskou, ditmaal als altvioliste. In de tijd die ze daar doorbracht begon ze zich sterk te interesseren in de kamermuziek. 

Wanneer ze 20 was trad ze toe tot de klas van Aleksandr Akimov aan de Russische Gnesins-Muziekacademie. Tijdens haar studie daar won Ekaterina verschillende prijzen op internationale wedstrijden, o.a. de 1e prijs op het Internationale Muziekconcours van Madrid. 

Vervolgens heeft ze gestudeerd bij prof. Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht, en heeft ze daar een Bachelor- en Masterdiploma behaald. 

Ekaterina is gastmuzikante in verschillende Europese orkesten en concerteert vaak in kamermuziekverband. In 2015 won zij als lid van het Eurasia Quartet masterclasses op de Storioni-wedstrijd en kreeg ze de Henri√ętte Hustinxprijs toegekend.